Domotica

Domotica systemen komen al in diversen woningen of bedrijfsgebouwen voor en de ontwikkeling hiervan staat niet stil.
F. Griekspoor Elektrotechniek is sinds 2006 actief bezig met Domotica en met name vooral in het Systeem KNX, wij programmeren KNX zelf wat de klanten als prettig ervaren.
Ook kunnen wij u helpen met overige systemen zoals Enet van Gira en JUNG, Free@Home Busch Jäger of KNX easy van Hager.
We gaan onze dienstverlening meer richten op deze techniek, wel kunt u ons nog altijd benaderen voor elektra werkzaamheden.

Er zijn diverse technische installaties, oplossingen en toepassingen kijk maar naar; verlichting, verwarming, koeling en ventilatie installaties, maar ook ICT, telecom en beveiliging systemen. Kortom technische installaties zijn overal om ons heen en we kunnen eigenlijk niet meer zonder, we gebruiken ze in kantoren, onderwijsinstellingen en de zorg maar ook in de meeste woningen bevinden zich dergelijke systemen en we kunnen deze systemen heel goed met elkaar laten praten door een bijvoorbeeld een KNX systeem welke tevens de technische installaties kan monitoren.

Huisautomatisering of domotica vraagt enige kennis of ervaring bij het installeren en programmeren hiervan, nu zijn de meeste installateurs wel zo bekwaam om zo’n installatie te bouwen, alleen zien de meeste op tegen een aantal elementen te weten: het programmeren van de componenten en hoe gaan we beginnen met de opbouw van de installatie. Ondertussen komt de klant ook nog eens met vele vragen over wat er wel en niet mogelijk is met een KNX installatie.
Zoals audio en video koppelingen, screens of rolluiken die weersafhankelijk moeten werken of met een bepaalde scene mee moeten lopen en open of dicht gaan, kortom je kan het zo gek maken als je wilt.
Dit zijn vaak enkele redenen voor een installateur om niet aan zo’n installatie te willen beginnen. Het ontwerp vraagt ook enige kennis en ervaring; welke actoren en tasters gaan we gebruiken, maken we nog gebruik van een touchscreen en welke kiezen we dan? Dit is vaak de reden om het bij een confessionele installatie te houden voor de meeste installateurs, maar dan komt F. Griekspoor om de hoek kijken en kunnen wij u helpen. Bent u een installateur kijk dan ook eens bij FX Domotica.

Wij niet alleen op zoek naar installateurs die KNX ofwel een domotica installatie willen aanbieden maar ook eindgebruikers van bestaande installaties die werken op basis van een bussysteem en graag over willen naar KNX systeem en bijvoorbeeld Nikobus of gewoon een bestaand KNX-systeem welke onderhoud of een aanpassing nodig heeft, zorg er altijd voor dat er wel een programmeer bestand aanwezig is van uw voormalig installateur. Is er geen programmeer bestand geen nood ook dan kunnen we u helpen het e.a. op te lossen.

Wij zijn dus op zoek naar installateurs en/of eindgebruikers welke wij kunnen helpen, we kunnen de installatie voor u of samen met u ontwerpen. Uw installateur of wij kunnen dan de installatie installeren afhankelijk van de afspraak, het programmeren en de eventuele nazorg van KNX systeem o.g. verzorgen wij.

Dus bent u installateur, architect, bouwadviseur, aannemer of gewoon de eindgebruiker en geïnteresseerd in zo’n installatie neem gerust contact met ons op, wij nemen het graag met u door wat de mogelijkheden van KNX systemen zijn.

KNX Domotica techniek
Domotica Thinka
Domotica